kolmapäev, 3. november 2010

Uus VW Polo WRC sarja?



VW-Audi grupp on teatanud, et Porschega ta F1 sarja ei lähe, küll aga tegutseb ta selle nimel, et liituda kolme aasta pärast WRC sarjaga. Küsimus on aga, millise kaubamärgi all ta sinna läheb? Kas taas Audiga? Või hoopis Volkswageniga? Või hoopis Seatiga?

Kõige loogilisem tundub esmapilgul, et hoopis Škodaga, sest Škoda Fabia Super 2000 on juba IRC sarjas osalenud ja Škoda ambitsioone selles osas näitab kasvõi see, et Fabia Super 2000 autot testis ei keegi muu, kui legendaarne rallimees Carlos Sainz isiklikult.

Samas, see poleks ju mingi uudis, mida VW peaks kiivalt enese teadma hoidma. Pealegi ei ole VW grupi ja Škoda suhted kuigi soojad, mistõttu alles hiljuti Tšehhis kogu direktorite nõukogu välja vahetati. Ka Seat on läinud oma teed ja leidnud oma koha Leoniga WTCC sarjas. Vaevalt, et selles sarjas eduka osalemise järel oleks mõistlik hakata uuesti investeerima ja WRC peale ümber orienteeruma.

Seega oleks ikkagi loogiline, et selleks margiks on kas VW või Audi. Pigem Volkswagen ise, sest Audi on juba aastaid edukalt võistelnud DTM sarjas ja toonud kolm aastat järjest seal tootjate arvestuses esikoha. Samuti on tal ette näidata esikohti legendaarselt Le Mansi 24 tunni sõidult, kus Audi R10 TDI-le ei suutnud kolm aastat järjest keegi vastu saada.

Mida on autospordis suutnud ära teha aga Volkswagen? Erinevalt Audist peaaegu mitte midagi. Audi Quattro on end rallimaailmas juba ammu tõestanud, kui sellega sõitsid end kaks aastat järjest maailmameistriteks Hannu Mikkola ja Stig Blomqvist, samuti on Audi kahel aastal võitnud WRC sarja tootjate arvestuses.

Ehk mina panustaksin hoopis uuele VW Polole. Miks mitte Golfile? Tegelikult pole suurt vahet, kuid vaadates, kuidas pikima rallikogemusega tootja on astumas oma uue WRC autoga klassi võrra madalamale (Ford Fiesta WRC), siis järelikult on väiksema auto kasutamine ralliradadel end rohkem õigustanud. Või on kompaktklassi autod lihtsalt ralli jaoks liiga suureks kasvanud?

Eks näis, mida aeg toob. Põnevust tooks Polo rallimaailma toomine igaljuhul tublisti juurde. Ja tooma tagasi ka need VW ostjad, kes on vahepeal Škoda peale üle läinud.

2 kommentaari:

  1. Päris "mittemidagi" ei saa vist öelda - Touaregiga on rally raididel (Sainziga sangas, aga ka enne) üht-teist siiski korda saadetud.

    VastaKustuta
  2. See on tõsi! Ma oma mõtetega nii suurte autodeni ei jõudnudki..:)

    VastaKustuta