kolmapäev, 3. november 2010

Kas Meriva võidabki?

Septembris sai välja käidud ennustus, et Euroopa Aasta Auto võidab Opel Meriva. 

Täna kuulutatigi 41 kandidaadi seast välja seitse finalisti: Alfa Romeo Giulietta, Citroën C3/DS3, Dacia Duster, Ford C-MAX, Nissan Leaf, Opel Meriva ja Volvo S60/V60.

Ehk siis Meriva on jätkuvalt konkurentsis! Kes võiks teda ohustada? Kõige enam pakuksin, et Alfa Romeo Giulietta, sest Itaalia žurnaliste on žüriis päris ohtralt ja Itaalia pole juba mitu aastat peapreemiat omale saanud. 

Teisalt peaks aga ülejäänud Euroopa siiski Merivale panustama, sest see on ainus auto peale Nissan Leafi (mida müüakse esialgu vaid kuues Euroopa riigis), mille puhul on tegemist millegi revolutsioonilisega (tahapoole avanevad tagumised külguksed). Sest isepidurdavat Volvot ja üliodavat Daciat on ennegi nähtud.

Aga hea meel on, et Eesti autoajakirjnikud pole Euroopa kolleegidest teps mitte kehvemad ja saavad asjadest täpselt samamoodi aru: neli Euroopa finalisti valiti ka Eesti Aasta Auto finaali: Citroen C3/DS3, Dacia Duster, Opel Meriva ja Volvo S60/V60. 

Nissan Leafi ei saanud me valida, sest seda meil ei hakata niipea müüma, Ford C-Maxi (millele mina oleksin kindlasti oma hääle andnud), jõuab meile alles novembris ja Alfa Romeo...no ilus on ta tõesti aga Eestis paraku ikka väga nišitoode...

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar