kolmapäev, 28. september 2011

Selline Mondeo siis...

Eelmises postituses õhku jäänud küsimus, mis saab Saabist, on tänaseni vastuseta, ehkki mingeid arenguid siiski on toimunud. Nimelt otsustas Rootsi kohus teises astmes ikkagi, et Saabile antakse aega oma rahaasju sättida ja pankrotti veel välja ei kuulutata. Nii et selle teemaga selleks korraks nii, jääme ootama uusi uudiseid.

Ford Evos kontseptsioon Frankfurdis, 13. sept. 2011
Küll aga, nagu meie blogi pealkirigi ütleb, jäi täna whatcar.ee tegemisel üle üks emotsioon, mida mujal eriti rakendada ei saa. On ju What Car? ja Auto Express kõige otsesemad konkurendid ja teineteise materjalide nö ametlik kasutamine välistatud. Ometi oli just Auto Express täna see, kes esimesena visandas pildi uuest Ford Mondeost ja kuna pildid on igati muljetavaldavad, oleks patt seda teistega jagamata jätta.

Kui kõik ausalt ära rääkida, tuleb alustada sellest loost, mille me ilmutasime juba ligi aasta tagasi. Ford teatas, et nendel on tulemas uus disain, ning esimene uue disainiga mudel saab olema järgmine Mondeo. Kuid müügile jõuab see alles aastal 2014.

Seejärel vajus teema mõneks ajaks soiku, kuni paari nädala eest Frankfurdi autonäitusel esitles Ford uut disainikontseptsiooni, mille nimeks Evos ja Ford kinnitas, et kogu mudeligamma disain vahetatakse välja just sellise stiili vastu ning esmakordselt näeb seda disaini juba 2012. aasta alguses.


Auto Expressi visand uuest Ford Mondeost 1.
Selleteemalise loo juures jäi aga õhku küsimus, et kui uus Mondeo saabub alles 2014, siis mis autot me saame näha 2012 alguses!? 1. Ford ajab midagi segi ja uus Mondeo tuleb varem? 2. Ford teeb uue disainiga mingi vahepealse versiooni, näiteks sportauto Capri, mille taassünnist on räägitud juba üsna pikalt? Meie kippusime uskuma just viimast versiooni.

Frankfurdis Fordi pressikale ma ei jõudnudki, sest Fordi stend asus kõige tagumises hallis ja sinna jõudmiseks kulus pea poolteist tundi. Õnneks on meie proovisõitja Argo harjunud varem ärkama ja tema oli kohal. Ja taas kinnitati, et uue disainiga autot näeb juba mõne kuu pärast, kuid millega on tegu, see jäeti jätkuvalt saladuseks.

Auto Expressi visand uuest Ford Mondeost 2
Nüüdseks on hakanud asi lõpuks ometi klaaruma: selgub, et Ford tõepoolest ennustas uue Mondeo tulekut valesti ning kõigi eelduste kohaselt näeb teda juba 2012 kevadel Genfis. Mõne kuu pärast aga esitletakse Detroidis tema kontseptsiooni, kuna tegemist saab olema järjekordse "globaalse" mudeliga.

Ja Auto Express visandas esimesena pildid, milline uus Mondeo võiks hakata välja nägema.

Ja mulle need pildid meeldivad!

2 kommentaari:

  1. Pilt kena jah, põhiline, et uksed normaalsed ette jääksid, ma küll ei kujutaks ette kuidas ma maaalusesparklas, laevas või kaubanduskeskuse parklas autost välja pääseks kui purjena ülestõusnud uksed külma sügistuule poolt ära rebitakse või nende avanemiseks lihtsalt ruumi ei ole :(

    VastaKustuta
  2. Uksed hakkavad kindlasti normaalviisil avanema, see on üsna tavaline, et näituse (idee)eksemplaridele visuaalselt efektseid detaile juurde poogitakse.
    Mis puudutab Fordi pressikat Frankfurtis, siis öeldi tõepoolest maha, et Eose disaini saab laiem avalikkus niiöelda tavaauto küljes näha juba 4 kuu möödudes - ehk siis jaanuaris 2012. Kipub tõesti Detroidi näituse poole...

    VastaKustuta