reede, 5. november 2010

Raivo E. Tamme elu meeldejäävaim päev!




Leidsin Youtube´st ühe Gallardo Spyderi video, mille me tegime Auto Bildi ajal oma Sõidame! saate jaoks. Mingil põhjusel aga eetrisse see lõik ei jõudnud. Kas sai saade enne otsa või hakkasime me ise põdema sealolevat Raivo E. Tamme lauset kikkis rinnanibudega Saksa naisturistist...ei mäleta.

Ja noh, mis meil ikka muud üle jäi, kui see video siis lihtsalt Youtube´i üles riputada. Vähemasti mingi tolk asjast, sest siiani on seda vaadanud üle 6000 inimese. Ilma igasuguse reklaamita, nö oma elu elades. Küll aga tuli selle videoga meelde üks seik, millest siiani väga kõva häälega ei ole räägitud...

Nimelt olime kambaga parasjagu Lahemaa poole teel, kui neljarealisel siledal Narva maanteel minu ees Lamborghiniga sõitnud Raivo E. Tamm järsku käigud alla laksas, gaasi põhja surus ja loetud sekunditega täpiks muutus. Kostus vaid üks hirmus möiratus ja kadund ta oligi.

Hakkasin juba muretsema, kui järsku heliseb telefon. Raivo teiselpool toru erutusest väriseva häälega..."Kkkolmsssada kümmmeee... "Misasja?", küsin mina vastu. Tema jälle: "Kkkolmmmsssada kkkümmmeee...."

Võttis jupp aega enne kui ta kõnevõime tagasi sai ja mina pihta, mida ta öelda tahab...eks ta ajas Lambol korraga kõik härjad kaane all kurjaks ja tahtis näha, palju see masin ka välja võtab. Neli km enne tehnilist piiri, ehk 310 km/h peal sai aga hirm võitu, sest kui ikka ees sõitev auto sulle järsku 200 kilomeetrise tunnikiirusega "vastu" hakkab tulema, muutub ka kõige laiem neljarealine tee kitsaks nagu Aravete kardirada.

Mis oleks aga saanud, kui meie lugupeetud näitleja oleks sellise kiirusega politseile vahele jäänud? Ega väga ei tahaks sellele mõelda. Kollane press oleks muidugi saanud päris hea mitu kaanelugu, E. Tamm oleks pidanud ikka üsna mitu aega bussiga Tartusse etendusi andmas käima ja kas näitlejapalk üleüldse sellist laksu välja oleks kannatanud?

Nüüd on sest mitu aastat möödas ja ega Raivo ise pole sest seigast ka hiljem väga suurt saladust teinud. Sõprade seas ikka, nagu muuseas, jutuks tuleb ja loodetavasti ei saa ta ka väga kurjaks, et mina seda päeva siin meenutan. Igatahes on see tema kalendris elu lõpuni suurte punaste tähtedega üles tähendatud.

Mina pean aga tunnistama, et ei ole siiani nii kaugele saanud...Mercedes-Benz SLR McLareniga sai Itaalias Bridgestone´i ovaalil "kõigest" 270 km/h ette manatud aga see on ka lagi.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar