neljapäev, 4. november 2010

Kuidas käituda parklajõmmidega?

Sellel teemal kirjutama ajendas mind konkreetne juhtum ühes Tallinna suures autoparklas. Aeg - 03. november u. kella 17 paiku, koht - nn. Centrali parkla, sissesõiduga Ahtri tänavalt.

Olime vennaga Novelli kohvikus ühel kokkusaamisel, mõlemal autod ilusti parklas seismas nagu viksile kodanikule kohane. Lahkudes ei uskunud me alguses venna Suzuki Swifti juures oma silmi. Otse tema sõiduki taha, sisuliselt keset platsi, oli pargitud Subaru Tribeca. Sealjuures polnud üritatudki leida mingit asendit, mis teisi vähem segaks vaid sisuliselt oli tekitatud niiöelda teine rida. Probleem oli ainult selles, et teise suunda parkimiskohalt välja sõita oli võimatu.

Seisime kahekesi nõutult auto kõrval ja kaalusime oma variante. Lootus, et omanik oli ehk vaid korraks autost välja hüpanud ning mõne minuti pärast tagasi saabub, ei osutunud tõeks. Niisiis, millised võimalused veel eksisteerivad? Parklas endas on vaid üks töötaja füüsiliselt kohal, istub putkas ning kasseerib väljasõitjatelt raha. Vähetõenäoline, et tema sellise asja pärast ennast liigutama hakkaks.

Kutsuda politsei? Iseenesest ju õige mõte, kuna tegemist peaks siiski olema ka liikluseeskirjade rikkumisega. Samas ei ole selline väljakutse ametimeeste jaoks kindlasti prioriteetne ning tipptunni liikluses võib neil kohalejõudmine üsna kaua aega võtta. Seejärel peaksid aga nemadki puksiiri kutsuma, kes siis rikkuja eemale lohistab. Kokkuvõttes - aega läheb hullupööra ning üsna suure tõenäosusega saabub sõiduki omanik lõpuks ka ise tagasi auto juurde.

Huvitav, kas ise ja otse kuhugi teisaldusfirmasse ei tohiks pöörduda? Tegemist on ju erafirma hallatava parklaga. Kui kellelgi on kogemusi, võiks jagada - hea tulevikus kõrva taha panna.

Lugu ise lahenes u. 10 min möödudes sellega, et kõrvalkohalt sõitis auto minema ja tänu Swifti mikroskoopilistele mõõtmetele ning kõrvalseisja (loe - minu) abile vahemaade täpsuse osas sai vend auto ringi pööratud ja kõrvalboksi kaudu ka minema sõidetud. Laps ei jäänud lasteaeda, naine tööle ega muudki vajalikud toimingud tegemata. Ometi oli tegemist vaid õnneliku juhusega.

Ehk siis pealkirja juurde tagasi tulles - kuidas käituda parklajõmmidega?
Ahjaa - kuna mu telefonil fotokarezhiim miskipärast ei tööta, siis pole mul ühtegi fotot olukorrast pakkuda. Huvi korral võin skeemi joonistada :))
Igatahes oli tegemist Subaru Tribecaga, reg.märgiga 003 AYY.

2 kommentaari:

  1. Mind ajavad parklates jubedalt närvi veel kahte sorti tegelased: esiteks need, kelle jaoks on parkla üks suur plats, kus võib suvalises suunas ja suvalise kiirusega ringi kihutada. Alles eelmisel nädalal oleks mul üks selline jorss autol nina eest minema viinud. Hüppas täie lauluga tühjalt parkimiskohalt välja ja kimas nina eest läbi nagu oleks Tallinna-Tartu maanteel, mitte Ülemiste parklas. Kui mul oleks natukenegi suurem kiirus või aeglasem reaktsioon olnud, oleks olnud pauk vältimatu. Kõige absurdsem on veel see, et suure tõenäosusega oleksin mina süüdi jäänud, sest ta lendas välja paremalt poolt.

    Ja need tüübid ka, kes jätavad ostukärud teiste autode taha või autode vahele vedelema. Ükspäev ma sõimasin ühte venda, kes lõi mu auto kõrval parasjagu luuki kinni ja hakkas rooli taha ronima, minu auto taga seisis aga tühi ostukäru. Arvasin muidugi, et tema jättis ja valasin ilma pikemalt mõtlemata ta peale välja kogu viha, mis selliste tüüpide vastu on mul aastatega kogunenud. Siis aga selgus, et see polnud üldse tema käru ja vaesel mehel polnud sellega mingit pistmist...:)

    VastaKustuta
  2. Momeelest on õige liikluspolitseisse helistada, öelda, et nii- ja niisuguse numbriga auto on parkimisinvaliidi meelevalda sattunud ja paluda politseil omanikule helistada. Olen seda meetodit kolm-neli korda kasutanud, töötab kiiresti ja hästi.

    VastaKustuta