neljapäev, 21. oktoober 2010

"Ajakirjanduslikust korrektsusest" puutumata

Kartsime juba ammu, et varem või hiljem see juhtub! Et meie peades hakkavad kuhjuma mõtted, mida "ajakirjandusliku korrektsuse" tõttu pole võimalik kirja panna aga väga tahaks!

Tegelikult juhtus see juba siis, kui me veel Auto Bild Eestit tegime. Oi, kui palju oleks tahtnud juba tookord öelda. Väga palju positiivset, näiteks oma lahedate lugejate ja laheda meeskonna aadressil või mitte nii väga head ajakirja ootamatu kinnipanemise kohta. Aga ei saanud, sest see poleks olnud "ajakirjanduslikult korrektne".

Täna on juba hilja neil teemadel midagi öelda, sest need mõtted on juba unustatud. Täna on uued teemad ja uued "ajakirjanduslikult ebakorrektseid" mõtted, mis igapäevatööst üle on hakanud jääma ja mida tahaks vaatamata kõigele kusagile kirja panna.

Sest miks me peaksime sõltumatute autoajakirjanikena kiivalt varjama oma isiklikke autoeelistusi? Milliseid autovalikuid me ise teeme ja miks? Miks me peaksime jätma väljaütlemata oma isiklikke arvamusi nähtuste kohta, mis ehk polegi otseselt autondusega seotud, kuid ometi lähevad need meile korda?

Varsti saab juba aasta sellest, kui me Whatcar.ee-d tegema asusime. Õigemini selle tegemist ette valmistama hakkasime. Juba toona võtsime omale eesmärgiks olla Eesti usaldusväärseim autoostu teejuht. Kuid kas me saame üldse usaldada kedagi, keda me ei tunne piisavalt?

Selleks see blogi tehtud saigi. Lugege, arvake ja kritiseerige! Kasvõi juba seetõttu, et lätlaste tehtud whatcar.ee platvorm kommenteerimist ei võimalda ja selle võimaluse sisseviimine maksaks täna rohkem raha, kui meil hetkel võimalik panustada oleks.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar